Grupul grec de extrema-stanga Lupta Revolutionara, care a revendicat doua atacuri recente asupra unor agentii ale grupului bancar american Citibank din Atena, a amenintat ca va lansa noi operatiuni "revolutionare", pentru a sapa mormantul "capitalismului", transmite AFP

Intr-o declaratie de opt pagini publicata astazi in revista Pontiki, organizatia Lupta Revolutionara si-a reafirmat obiectivul de a duce la bun sfarsit "revolutia", pentru ca actuala criza economica sa-i fie fatala "captalismului".

"Trebuie sa cream aici si acum o miscare de masa, pentru a face din criza economica sfarsitul capitalismului", a explicat organizatia, citeaza NewsIn.

Lupta revolutionara, considerata cea mai periculoasa organizatie de extrema-stanga din Grecia, a revendicat doua atacuri recente asupra a doua agentii ale bancii americane Citibank.

Cel mai recent incident a avut loc luni, cand o bomba artizanala a explodat, fara sa faca victime, dupa ce cu o luna in urma un atentat a fost dejucat de politie, care a dezamorsat o bomba foarte puternica.

Ultimele doua atentate marcheaza reluarea activitatilor acestei grupari, latenta de peste un an, dupa ce a lansat un atac cu racheta asupra ambasadei Statelor Unite in 2007.

Bancile tarii sunt adesea tinta atacurilor comise de grupari anarhiste sau de extrema-stanga. Atentatele s-au intensificat dupa uciderea unui adolescent de 15 ani, impuscat mortal de politie in decembrie 2008 si al carui deces a provocat manifestatii violente.

In noaptea de 4 spre 5 martie, mai multi necunoscuti au lansat expolzibili si au incendiat o sucursala a bancii Pireus, provocand importante pagube materiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.