Un tribunal din Bagdad l-a condamnat la trei ani de inchisoare pe jurnalistul irakian care a aruncat cu pantofii in George W. Bush in timpul unei conferinte de presa, relateaza Reuters.

Muntazer al-Zaidi, angajat al televiziunii Al-Baghdadiya, a devenit faimos dupa ce a aruncat cu pantofii in Bush, pe care l-a numit "caine".

"Sentinta este dura si nu este conforma legii, iar avocatii o vor contesta", a declarat Dhiaa al-Saadi, seful echipei de aparare, citeaza NewsIn.

Sora jurnalistului a izbucnit in lacrimi, strigand "Jos cu Maliki, agentul americanilor!", referindu-se la premierul irakian Nuri al-Maliki.

Fratele lui Zaidi a declarat ca sentinta este motivata politic.

La 14 decembrie 2008, in plina conferinta de presa a lui Bush si a premierului irakian Nuri al-Maliki, Muntazer al-Zaidi s-a ridicat si i-a strigat fostului presedinte american "Este sarutul de adio, caine!", inainte de a-si arunca ambii pantofi in directia lui. Bush s-a ferit, iar jurnalistii irakieni prezenti l-au imobilizat pe colegul lor pana la interventia serviciilor de securitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.