Pablo Picasso si Gustav Klimt sunt primii in clasamentul provizoriu al celor mai valorosi artisti vizuali din secolul 20, potrivit unui sondaj lansat de galeria londoneza Saatchi - una dintre cele mai importante galerii de arta contemporana din lume.
Demersul galeriei Saatchi are ca scop popularizarea artei in lume, prin alcatuirea unui top al celor mai buni artisti vizuali dintr-o lista de 500 de nume. Lista a fost preluata dintr-un catalog al editurii Phaidon.

Artistii pot fi votati pe site-ul galeriei, pana in luna mai, cand va fi prezentat clasamentul final.

Picasso a acumulat, pana acum, aproape 130.000 de voturi, iar Klimt se apropie de 123.000. In topul Saatchi se afla si sculptorii Constantin Brancusi, pe locul 17, cu aproape 120.000 de voturi deocamdata, si Victor Brauner - locul 151, insa inaintea lui Marc Chagall (152) si Damien Hirst (158).

"Acest clasament, o initiativa educativa a galeriei londoneze, reflecta popularitatea unor artisti in randul publicului. Pe lista nu sunt niste vedete, ci o istorie de 100 de ani facuta de artisti care au schimbat viziunea si sensibilitatea oamenilor"
, a explicat, pentru NewsIn, artistul roman Emanuel Borcescu.

Lista primilor 10 artisti, in functie de numarul de voturi acumulate, mai include nume precum Paul Cézanne, Claude Monet, Henri Matisse, Amedeo Modigliani si Paul Gauguin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.