Trei italieni au fost interogati ieri de politia din Marina di Carrara, localitate din regiunea Toscana (nord-vestul Italiei), dupa ce au fortat mai intai intrarea intr-un bloc si apoi usile apartamentelor a trei familii de imigranti romani, relateaza postul Radio Nostalgia pe site.

Autoritatile nu au oferit deocamdata detalii despre cei trei sau despre motivele actiunilor lor.
O serie de atacuri xenofobe au avut loc in ultimele saptamani in Peninsula, dupa mai multe incidente in care au fost implicati romani, aminteste NewsIn.

Un grup de tineri a aruncat cu sticle incendiare intr-un magazin alimentar al unor romani din capitala Italiei.
Intr-un alt incident, trei romani au fost batuti la Sacrofano, in apropiere de Roma, de un grup de opt persoane. Alti trei au fost atacati in locuinta lor, in nordul Sardiniei, de aproximativ 10 tineri, aparent pentru ca ar fi "furat" slujbele italienilor.

Sute de pliante cu continut xenofob si cu amenintari, in special la adresa romanilor, au fost impartite la Canicatti, un oras italian din Sicilia in apropiere caruia traieste o comunitate importanta de imigranti.

De altfel si un actor italian, care s-a dat drept roman care s-a prezentat drept cetatean roman si a imitat accentul romanesc intr-un pub din Roma, jucand un rol in cadrul unei emisiuni de divertisment, a fost atacat cu un cutit.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.