Presedintele Barack Obama s-a intalnit, joi, cu starul de la Hollywood, Brad Pitt, nu pe platourile de filmare, ci la Casa Alba, unde starul a fost invitat pentru a discuta despre actele sale de caritate si eforturile de reconstructie a orasului New Orleans.

De asemenea, actorul i-a cunoscut in aceeasi zi si pe Nancy Pelosi, Presedinta Camerei Reprezentantilor, si liderul Senatului, Harry Reid.

Fundatia Make It Right, pe care Pitt a infiintat-o in 2007, ajuta comunitatile afectate de uraganul Katrina. Katrina, format pe 23 august 2005, a cauzat distrugeri masive in Statele Unite ale Americii, pe coasta Golfului Mexic. Majoritatea pagubelor materiale si a pierderilor de vieti omenesti au fost localizate in orasul New Orleans. Guvernul nu a raspuns prompt pentru sprijinul populatiei, artistii si mass-media punand lipsa de reactie a statului pe seama faptului ca in zona afectata, majoritatea populatiei este de culoare.

Brad Pitt nu este singurul artist care s-a implicat in campanii de acest gen, multi cantareti sau actori oferindu-si sprijinul de-a lungul timpului. In septembrie 2005, in timpul unui concert de caritate pentru victimele uraganului Katrina, Kanye West a indemnat americanii sa ia atitudine:

"Urasc felul in care ne infatiseaza mas-media. Despre o familie neagra spun "fura", cei albi insa "cauta hrana". Si stiti deja ca au trecut cinci zile de cand asteptam ajutor federal, si asta pentru ca majoritatea oamenilor sunt negri. As fi un ipocrit sa spun ca eu am incercat sa fac mai multe, am schimbat canalul pentru ca imi era prea greu sa privesc. Am mers chiar la cumparaturi inainte sa fac o donatie, asa ca acum imi sun managerul pentru a vedea care este cea mai mare suma pe care as putea sa o dau, imaginati-va daca ati fi acolo, daca acolo are fi familia voastra."


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.