Atasatul militar de la Ambasada Romaniei la Kiev, Radu Filip, si secretarul II al Consulatului Romaniei din Cernauti, Iustinian Focsa, vor fi expulzati pe motiv ca ar fi intreprins actiuni vizand aducerea unor prejudicii securitatii Ucrainei, a declarat o sursa citata de Ukrainskaia Pravda.
Cauza expulzarii diplomatilor romani din Ucraina ar fi motivata de actiunile orientate spre producerea de prejudicii securitatii Ucrainei, potrivit Ukrainskaia Pravda, care citeaza o sursa apropiata de de cercurile diplomatice. Celor doi diplomati li se reproseaza "incalcarea conventiilor privind relatiile diplomatice si consulare", informeaza NewsIn.

"Ei au depus eforturi de raspandire in randul comunitatii vorbitoare de limba romana din Ucraina a unor tendinte unioniste si separatiste", scrie Ukrainskaia Pravda. "Au intreprins finantarea clandestina a unor organizatii si asociatii culturale, care propaga idei antiucrainene", a declarat sursa citata de cotidianul ucrainean.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.