Duminica 8 martie, ora 11.00, va avea loc la Roma, Italia, inaugurarea primului complex comercial si social romanesc din Diaspora, "La Strada", ce se doresti a fi un punct de intalnire a romanilor din Capitala Peninsulei.
Evenimentul va debuta cu o slujba religioasa si va continua cu un recital sustinut de maestrul Gheorghe Turda si Theodora Paunescu-Puca. Complexul Comercial "La Strada" este situat in centrul Romei, Via Circonvallazione Nomentana, nr. 530. Complexul se afla in apropierea garii Tiburtina - tranzitata zilnic de peste 25.000 de romani - (metrou, tren metropolitan) si a autogarii pentru transportul local, metropolitan, interurban si international, avand legaturi zilnice cu Romania.

"La Strada" sugereaza ideea unei strazi romanesti, strada Unirii. Complexul este inaugurat in cinstea aniversarii a 150 de ani de la Unirea Tarii Romanesti cu Moldova si se doreste a fi o „agora” a Diasporei romanesti de unde sa fie auzite vocile celor care de ani de zile traiesc si muncesc cinstit in Italia.

Complexul va gazdui activitati comerciale si social-culturale. In magazinele din cadrul „La Strada” vor fi comercializate produse alimentare cu specific romanesc, va functiona o firma de transfer de bani, vor exista puncte de vanzare de presa, librarie de carte romaneasca si DVD-uri, produse de artizanat, iar clientii vor putea beneficia si de serviciile unor importanti transportatori romani.

Cofetaria si patiseria din complex ii va delecta atat pe romani cat si pe italieni, cu dulciuri tradiionale. Copiii romanilor, nascuti si crescuti in Peninsula, care nu cunosc limba materna ca urmare a faptului ca parintii lor au optat sa-i invete limba italiana pentru a-i integra mai rapid in societate, au de acum o noua oportunitate. In cadrul Centrului Comercial La Strada va fi infiina o sala de clasa destinata exclusiv acestora, micuii avand o sansa sa invete limba materna. Asociatiile cultural romanesti sunt invitate sa-si organizeze evenimentele importante in cadrul "La Strada", acolo unde le sunt oferite spatii gratuit, inclusiv pentru organizarea conferintelor de presa si alte tipuri de intruniri. In cadrul complexului comercial vor avea loc periodic manifestari culturale romanesti, lansari de carte, de CD-uri si seminarii pe diverse teme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.