Un incendiu a izbucnit joi in centrala nucleara japoneza Kashiwazaki-Kariwa, cea mai mare din lume, provocand ranirea unui angajat, dar nu si scurgeri radioactive, a anuntat compania care o detine

Incendiul a fost detectat la ora locala 9.00 (2.00 ora Romaniei), intr-o cladire unde se afla unul dintre cele sapte reactoare nucleare. Focul a fost stins in circa o ora si jumatate, dar un angajat a suferit arsuri usoare la nivelul fetei si a fost internat, potrivit companiei electrice Tokyo Electric Power (Tepco), informeaza NewsIn.

O ancheta este in curs de desfasurare, pentru a determina cauzele incendiului.
Centrala Kashiwazaki-Kariwa, cea mai mare din lume, este oprita din 16 iulie 2007, cand a fost avariata de un cutremur cu magnitudinea 6,8 pe scara Richter, al carui epicentru a fost la noua kilometri de ea. Seismul a provocat un incendiu si o scurgere radioactiva usoara. Expertii Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) au afirmat ca centrala nu a suferit stricaciuni majore, dar compania care o exploateaza a lansat oricum verificari indelungate si lucrari costisitoare de consolidare.

In 13 februarie, autoritatile japoneze pentru siguranta nucleara au afirmat ca unul dintre cele sapte reactoare indeplineste conditiile pentru a fi pus in functiune, ceea ce deschide calea catre reluarea partiala a activitatii centralei, care joaca un rol crucial in aprovizionarea cu electricitate a Tokyo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.