Liderul belarus Aleksandr Lukasenko a discutat marti la Kopaonik, sudul Serbiei, despre cooperarea "economica si politica" dintre Minsk si Belgrad, relateaza AFP.

"Sunt multumit sa ma aflu aici printre oameni care-mi sunt apropiati, obiectivul nostru, impreuna cu presedintele vostru Boris Tadici, va fi formarea unor conditii pentru o colaborare economica si politica fructuoasa", a spus el, potrivit NewsIn.

Liderul belarus a facut declaratia inainte de o intalnire cu premierul sarb Mirko Cvetkovici si cu vicepremierul Mladjan Dinkici.

Oficialii sarbi, printre care Tadici, participa in acest oras la un forum national de trei zile consacrat mijloacelor de depasire a consecintelor crizei economice globale.

Sosit sambata pe aeroportul din Nis, Lukasenko s-a dus in muntii din Kopaonik pentru a-si petrece acolo o saptamana de vacanta, impreuna cu cativa colaboratori.

Belarusul a fost calificat de Statele Unite drept "ultima dictatura din Europa" si este foarte criticat de UE pentru bilantul sau in domeniul libertatilor democratice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.