Cinci persoane au fost ranite usor dupa ce sapte explozii de mica intensitate au avut loc in orasele spaniole Leon, Avila, Santillana del Mar, Alicante, Malaga, Valladolid si Ciudad Real, localitati vizate de un avertisment ETA.
Anterior, doua persoane, care
si-au pastrat anonimatul si care au afirmat ca vorbesc in numele ETA, au sunat la redactia publicatiei basce Gara si au anuntat detonarea a sapte bombe in mai multe orase din nordul si sudul Spaniei, au informat surse concordante. La Leon, Plaza Pica Justa, unde a fost amplasata bomba, a fost evacuata, iar fortele de ordine au instituit mai multe baraje de securitate.
Plaza Mayor din Valladolid, care era plina de turisti, a fost evacuata, fiind luate masuri de protectie. La Santillana del Mar, explozia s-a produs intr-o parcare a gradinii zoologice. Atacul coincide cu ziua celebrarii celei de-a 26-a aniversari de la adoptarea Constitutiei spaniole.
In urma cu trei zile, alte patru atentate cu bomba revendicate de ETA au fost comise la Madrid, fara a provoca victime sau daune materiale importante.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.