Miliardarul rus Mihail Prohorov nu mai vrea sa cumpere o vila cu pretul-record de 390 de milioane de euro, in sudul Frantei, si vrea sa recupereze cei 39 de milioane de euro platiti deja, au anuntat marti mai multe surse, citate de AFP.

Potrivit unei surse judiciare, citata de NewsIn, un reprezentant al Fonciere du Treho a lui Prohorov a depus la 5 februarie, la Nisa, un document in justitie pentru obtinerea anularii tranzactiei impotriva lui Lilly Safra, vaduva bancherului libanez Edmond Safra si proprietara vilei Leopolda din Villefranche-sur-Mer, pe Coasta de Azur.

Vanzarea acestei vile, considerata cea mai scumpa proprietate din lume, a facut istorie, fiind vehiculate sume de genul 500 de milioane de euro, potrivit unor surse. Prohorov, cel mai bogat om din Rusia, si Safra au semnat un compromis de vanzare a vilei Leopolda in schimbul sumei de 390 de milioane de euro, a precizat Georges Kiejman, avocatul proprietarei actuale.

Conform procedurilor in vigoare, miliardarul a dat deja 10% din suma totala, adica 39 de milioane de euro, iar vanzarea ar fi trebuit parafata pana la 15 decembrie 2008, potrivit avocatului.

"L-am somat sa vina sa semneze actul definitiv de vanzare la 9 decembrie, dar a renuntat cu cateva zile inainte. A folosit pretexte mincinoase pentru anularea vanzarii si pentru a cere inapoi banii dati" deja, a adaugat avocatul, confirmand o informatie din Financial Times.

"Adevarul este ca evolutia pietei imobiliare nu i-ar fi permis niciodata domnului Prohorov sa revanda aceasta vila la pretul pe care urma sa-l plateasca",
a recunoscut Kiejman.

Avocatul lui Prohorov, Jean-Pierre Gastaud, a confirmat ca a fost lansata o actiune in justitie pe motivul ca "regulile (prevazute - n.red.) in dreptul vanzarilor (...) nu par sa fi fost respectate".

Cu o avere de 14 miliarde de dolari, Prohorov a trecut recent de pe locul al 14-lea pe primul loc in clasamentul celor mai bogati oameni din Rusia, datorita vanzarii, inainte de criza economica, a actiunilor pe care le avea la compania de nichel Norilsk Nickel.

Leopolda este o proprietate imensa, construita in 1902 de regele belgian Leopold al II-lea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.