Secretarul de stat american Hillary Clinton a cerut marti Spaniei sa primeasca prizonieri de la Guantanamo, a declarat omologul ei spaniol, Miguel Angel Moratinos, dupa prima lor intalnire oficiala la Washington, relateaza AFP.

"Incepe o noua etapa in relatiile dintre Statele Unite si Spania, mai intensa si mai fructuoasa", a spus Moratinos, citat de NewsIn.

Relatiile dintre cele doua state au fost incordate in ultimii ani, dupa decizia premierului spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero de a retrage trupele spaniole din Irak.

Hillary Clinton a solicitat "ajutorul Spaniei pentrru incheierea acestei drame, acestei tragedii pe care o constituie prizonierii de la Guantanamo", a spus Moratinos.

"I-am raspuns ca Spania este in principiu dispusa sa colaboreze pentru a primi cativa fosti prizonieri, cu conditia ca situatia lor judiciara sa fie acceptabila", a precizat el.

Barack Obama a semnat la 22 ianuarie un decret pentru inchiderea intr-un an a inchisorii Guantanamo.
Obama vrea "sa faca din Spania un aliat activ al administratiei americane in diverse dosare internationale", a subliniat Moratinos. El a discutat cu Clinton despre Orientul Mijlociu, Afganistan, America Latina si colaborarea in domeniul energetic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.