Circa 150-200 de italieni au participat luni dupa-amiaza la un mars in memoria lui Giovanni Santini, administratorul de bloc pentru a carui ucidere este suspectat un cuplu de romani, relateaza agentia de presa Adnkronos, citata de portalul Libero News.

Manifestantii au plecat in jurul orei locale 17.30 (18.30 ora Romaniei), de pe strada Urbano II, unde a avut loc crima, si s-a indreptat spre locuinta victimei, unde au fost salutati de fiica administratorului.

La manifestatie au participat multi tineri si multe femei, dar si aproximativ 20 de consilieri locali, printre care Daniele Giannini, presedintele Consiliului Local al sectorului 18 din capitala italiana. Acesta a depus o coroana de flori in memoria lui Santini si a luat cuvantul, pentru a le multumi participantilor si pentru a sublinia faptul ca manifestatia este una pasnica si de solidaritate cu familia victimei.

"Prin aceasta initiativa pasnica, cetatenii au vrut sa exprime condoleante pentru moartea tragica si absurda a unei persoane nevinovate, a unui cap de familie iubit si respectat de cei care il cunosteau. Din partea cetatenilor cumsecade de pe teritoriul nostru cerem (...) mai multe angajamente in asigurarea sigurantei pe strazile noastre. Celor din justitie le cerem fermitate in aplicarea pedepselor sigure si definitive, pentru infractiuni atat de violente", a adaugat oficialul.

Romanca acuzata ca, impreuna cu sotul ei, l-ar fi ucis pe administratorul blocului in care locuia, la Roma, si-a recunoscut fapta si a declarat ca victima ii facuse avansuri. Femeia a povestit ca administratorul a venit vineri sa ii ceara chiria restanta, circa 300-400 de euro. "Daca nu ii ai, daca nu poti plati, atunci trebuie sa imi dai ceva in schimb si poti incepe prin a ma saruta (a spus barbatul - n.red.). Atunci l-am lovit", a declarat romanca, potrivit NewsIn.

Potrivit Rai News 24, dupa ce l-a ucis pe Giovanni Santini, femeia, insarcinata in sase luni, a baut bere si si-a sunat sotul la serviciu, pentru a-i spune de crima. Impreuna, cei doi au incercat sa ascunda toate urmele faptei. Prima data i-au pus o punga de plastic in cap administratorului si au incercat sa bage cadavrul intr-o valiza, care s-a dovedit, insa, prea mica, asa ca l-au taiat in bucati. Au curatat urmele folosind acid clorhidric. Dupa care sotul femeii s-a intors la serviciu.

Apoi, cuplul a cumparat o valiza mai mare in care a bagat cadavrul si au dat cu vopsea pentru a ascunde urmele de sange. Romanii au ascuns apoi in saci de gunoi prima valiza in care bagasera corpul, hainele murdare de sange, carpele folosite sa stearga sangele si trafaletul cu care au vopsit. Anchetatorii au reusit sa recupereze probele, insa nu si arma crimei.

Cei doi romani au trei copii, cu varste de doi, opt si 10 ani. Barbatul lucra in constructii, iar femeia era chelnerita intr-un restaurant din apropiere de imobilul unde locuiau. Ea era cunoscuta de toti din zona, care au descris-o drept o femeie draguta, amabila si zambitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.