Adjunctul lui ben Laden, Ayman al-Zawahiri, le-a cerut palestinienilor din Hamas sa nu cedeze in fata presiunii arabilor pentru incheierea unui armistitiu cu Israelul si a jurat sa sustina lupta impotriva statului israelian, relateaza Reuters.

Intr-o inregistrare postata pe internet luni, el le cere musulmanilor din Yemen, Afganistan si Somalia sa continue lupta impotriva "cruciatilor" si a agentilor lor. "Ajutoarele arabe ale Israelului incearca sa impuna un armistitiu poporului din Gaza, pentru a opri jihadul. Va spun, fratii mei, oameni din Gaza, ca jihadul pentru eliberarea Palestiniei si a tuturor pamanturilor islamice nu trebuie oprita", a subliniat Zawahiri.
Egiptul negociaza un armistitiu intre Hamas, care controleaza Gaza, si Israel in urma ofensivei israeliene din decembrie, cand circa 1.300 palestinieni au fost ucisi, potrivit NewsIn.

"Le spun fratilor nostri din Gaza si din intreaga lume ca mujahedinii sunt pregatiti sa le ofere fratilor din Gaza si de peste tot in lume ajutor in ceea ce priveste antrenarea si pregatirea", a spus Zawahiri.

El nu a numit Hamasul, pe care a-Qaida il critica des pentru ca a renuntat la atentatele sinucigase pentru a juca un rol politic.

Pe de alta parte, liderul le-a cerut somalezilor sa nu accepte o "Constitutie laica" si a spus ca militantii de acolo nu vor renunta la arme si la lupta impotriva "guvernului format de Statele Unite".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.