Consulul Romaniei la Torino, Iulia Buje, a fost chemata la consultari la Bucuresti pentru a da clarificari in legatura cu declaratiile legate de faptul ca ministrul italian de interne Roberto Maroni ar fi angajat emigranti romani la negru, a declarat purtatorul de cuvant al MAE, Alin Serbanescu.

Consulul general al Romaniei la Torino, Iulia Buje, a declarat ca, in perioada 1998-2000, Maroni a sunat de mai multe ori la Consulatul Romaniei la Milano pentru a interveni pentru trei angajati romani ai sai, potrivit NewsIn.

Iulia Buje, care era pe atunci consul la Milano, sustine ca a vorbit personal de doua ori cu Roberto Maroni, care dorea reglementarea situatiei a trei romani care lucrau pentru el, printre care o menajera. Maroni, pe atunci parlamentar si care fusese ministru de interne in 1994-1995, stia ca acesti romani lucrau ilegal in Italia, a precizat Iulia Buje.

Contactat de Cotidianul, unul dintre asistentii lui Maroni a declarat ca nu intelege de ce ar fi avut nevoie Maroni de angajati romani, din moment ce nu are nicio fabrica, dar dupa ce reporterul a precizat ca era vorba despre angajati personali care lucrau in casa lui Maroni, asistentul a spus ca nu discuta viata privata a ministrului.

Consulul roman la Torino mai afirma ca si alti politicieni italieni au intervenit pentru angajatii lor romani, unul dintre ei fiind Pier Ferdinando Casino, ales in 1999 europarlamentar si intre 2001 si 2006 presedinte al Camerei Deputatilor.

Ministrul italian de interne a angajat romani la negru


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.