Purtatorul de cuvant al MAE, Alin Serbanescu, a declarat ca Ministerul roman de Externe nu comenteaza declaratiile consulului general al Romaniei la Torino, Iulia Buje, care l-a acuzat pe ministrul italian de interne Roberto Maroni ca ar fi angajat romani "la negru".

Intrebat daca Ministerul de Externe sustine declaratiile consulului general al Romaniei la Torino, Iulia Buje, si daca astfel de acuzatii nu tensioneaza si mai mult relatiile romano-italiene, inainte de vizita de luni a ministrului Cristian Diaconescu la Roma, Alin Serbanescu a spus ca MAE nu comenteaza afirmatiile facute de Iulia Buje, potrivit NewsIn.

Consulul general al Romaniei la Torino, Iulia Buje, a declarat ca, in perioada 1998-2000, Maroni a sunat de mai multe ori la Consulatul Romaniei la Milano pentru a interveni pentru trei angajati romani ai sai, relateaza in editia de vineri Cotidianul.

Iulia Buje, care era pe atunci consul la Milano, sustine ca a vorbit personal de doua ori cu Roberto Maroni, care dorea reglementarea situatiei a trei romani care lucrau pentru el, printre care o menajera. Maroni, pe atunci parlamentar si care fusese ministru de interne in 1994-1995, stia ca acesti romani lucrau ilegal in Italia, a precizat Iulia Buje.

Ministrul italian de interne a angajat romani la negru


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.