Economista ungara cu care directorul FMI Dominique Strauss-Kahn a avut o legatura extraconjugala il acuza pe acesta de de putere, potrivit unei scrisori publicate joi de saptamanalul francez L'Express, relateaza AFP.

"Strauss-Khan a abuzat de pozitia sa pentru a incepe o relatie cu mine", a spus Piroska Nagy, in scrisoarea datata cu luna octombrie.

"Nu eram pregatita pentru avansurile directorului general al FMI. Aveam senzatia ca sunt pierduta daca accept, pierduta daca refuz", marturiseste Nagy, potrivit scrisorii.

"Consiliul extern ales pentru anchetarea chestiunii a fost informat despre aceasta scrisoare la timp, inainte de a prezenta concluziile", a spus un purtator de cuvant al FMI.

Strauss-Khan, in varsta de 59 de ani, a recunoscut la inceputul lui 2008 aceasta relatie cu o subordonata, dezvaluita de Wall Street Journal. FMI a ordonat o ancheta, pentru a stabili daca directorul sau a abuzat de functie pentru favorizarea acestei foste salariate a FMI, in momentul cand aceasta a plecat, in vara lui 2008, la BERD.

La 25 octombrie, consiliul de administratie al FMI l-a exonerat pe Khan de orice suspiciune de favoritism, dar i-a reprosat "o grava eroare de judecata".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.