Doi tineri au aruncat cu sticle incendiare in patru baraci locuite de romani, aflate sub un pod din localitatea italiana Latina, a declarat un martor care a alertat politia, citat de Il Tempo.

Cocteilurile molotov au ars cateva cartoane, dar nu au afectat casele, iar interventia pompierilor nu a fost necesara. Flacarile s-au stins, probabil, din cauza ierbii ude. Locuitorii baracilor dormeau in momentul atacului si nu si-au dat seama de ce se intampla pana la venirea politiei, relateaza NewsIn.

Martorul, care i-a vazut pe cei doi atacatori aruncand sticlele de pe pod, nu a putut sa ii descrie, dar a precizat ca pareau tineri.

Anchetatorii, care au interogat atat romanii, cati si alti locuitori si zona si au facut mai multe perchezitii, cred ca atacul a fost un act de intimidare. Deocamdata politia nu are niciun suspect, dar au indicii ca ar putea fi vorba de un avertisment al tinerilor italieni din bandele care actioneaza in zona. Cu toate acestea, autoritatile nu exclud nici posibilitatea unei reglari de conturi intre conationali.

Locuitorii din zona critica acest incident, dar nu sunt de acord nici cu prezenta romilor: "Indiferent de cine a facut acest gest grav, acesti oameni incep sa ne deranjeze, nu se mai poate trai aici. Eu am inceput sa strang semnaturi, am reusit sa strang aproximativ 500. Le-am dus la prefectura, dar deocamdata nu am primit niciun raspuns. Nu sunt rasist, dar multe dintre aceste persoane beau si cand ajung seara incep sa tipe, chiar daca nu mi-au facut nimic mie, personal", spune proprietarul unei case situate la cativa metri de pod.

Pe langa faptul ca prezenta acestor baraci ii face pe locuitorii din zona sa nu se simta in siguranta, exista si o problema igienica. "Acum este frig si ploua, dar vara nu putem nici macar sa iesim pe balcon. (...) Cand este cald vine un miros groaznic. Nu mai pot sa stau aici", adauga barbatul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.