Ambasadorul Moscovei la Kiev, Viktor Cernomirdin, a fost amenintat cu expulzarea. Ambasadorul rus la Kiev, Viktor Cernomirdin, risca sa fie expulzat, el fiind acuzat de „comentarii si afirmatii inamicale si nediplomatice“ fata de Ucraina si liderii ei.

Seful misiunii diplomatice ruse la Kiev a fost convocat marti la sediul Ministerului ucrainean de Externe, unde i s-a inmanat o nota de protest de catre seful diplomatiei ucrainene Vladimir Ogrizko, care l-a atentionat ca pentru afirmatiile sale ar putea fi declarat persona non grata pe teritoriul ucrainean, informeaza Ria Novosti.

„Ambasadorul Viktor Cernomirdin a fost avertizat ca faptele si gesturile sale, in calitate de ambasador, contravin prevederilor Conventiei de la Viena privind relatiile diplomatice si constituie o grava incalcare a normelor eticii diplomatice si ale dreptului international si sunt incompatibile cu statutul de sef al unei misiuni diplomatice“, precizeaza intr-un comunicat Ministerul de Externe de la Kiev, citat de newsru.com.

Moscova califica demersul „regretabil“

Ministerul rus de Externe a reactionat imediat si a calificat acest demers al Kievului ca „un fapt regretabil“ si ca un pas indreptat spre accentuarea tensiunilor in relatiile dintre Rusia si Ucraina.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.