Cabinetul israelian de securitate conditioneaza incheierea unui armistitiu in Fasia Gaza de eliberarea soldatului Gilad Shalit, a anuntat miercuri un ministru israelian, relateaza AFP.

"Cabinetul israelian de securitate a decis in unanimitate ca eliberarea soldatului Gilad Shalit este conditia oricarui acord cu Hamas", a spus ministrul de interne, Meir Sheetrit, dupa reuniunea cabinetului.

"Vrem mai intai sa rezolvam cu Shalit, iar apoi vom analiza redeschiderea punctelor de trecere (in Fasia Gaza - n.red.) si reconstructia" teritoriului palestinian, a declarat premierul Ehud Olmert marti, potrivit NewsIn.

Presedintele egiptean a acuzat luni seara Israelul ca a dat inapoi partial de la negocierile pentru un armistitiu in Gaza, adaugand ca acestea "nu pot fi in niciun fel" conditionate de eliberarea soldatului israelian.

La randul sau, gruparea palestiniana islamista Hamas se opune oricarei legaturi intre un armistitiu si eliberarea lui Gilad Shalit, un soldat franco-israelian rapit in 2006 de un comando palestinian la granita cu Fasia Gaza. El este retinut de atunci de Hamas pe teritoriul palestinian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.