Autoritatile locale au cerut sa fie trimisi politisti romani si la Milano, pentru a ajuta politia locala in dosarele in care sunt implicati imigranti din Romania, relateaza cotidianul online Affari Italiani.

"Am aflat ca in capitala au ajuns ieri (luni - n.red.) primii politisti romani care sa asiste politia italiana in investigatiile in care sunt implicate persoane provenind din Romania. Un ajutor util, care speram sa fie extins in curand si la Milano, unde infractionalitatea romana nu este, cu siguranta, mai putin acuta. S-ar putea dovedi foarte util, in special in taberele de romi din Triboniano, unde sunt gazduiti circa 500 de romani, toti identificabili, dar si in cele ilegale, pentru a stabili daca unii subiecti au antecendente penale grave", a spus de Corato.

"Nu trebuie uitat ca decretul pentru siguranta, care este lege din mai anul trecut, prevede indepartarea de pe teritoriul statului daca un cetatean strain, chiar comunitar, a fost condamnat la o pedeapsa de peste doi ani de inchisoare",
a subliniat oficialul.

"In concluzie, controalele facute impreuna cu politia romana ar fi un instrument in plus care ar da mai multa forta noului regulament pentru taberele de romi elaborat de prefectul Gian Valerio Lombardi", a incheiat el.

15 politisti romani au fost detasati in Italia si urmau sa fie repartizati in orasele in care autoritatile locale solicita sprijin pentru combaterea infractionalitatii romanesti, precum si in cinci puncte de trecere a frontierei.

Potrivit oficialilor, cei 15, intre care 10 sunt ofiteri si subofiteri din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane si 5 din cadrul Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, au fost detasati la solicitarea sefului Politiei Nationale Italiene, Antonio Manganelli. Politistii sunt vorbitori de limba italiana, iar cativa dintre ei vorbesc si limba romanes. Ei au fost selectionati din structurile de crima organizata si judiciare ale celor doua institutii subordonate Ministerului Administratiei si Internelor.

Mai multi politisti au fost detasati in Italia si anul trecut, pentru a sprijini autoritatile locale in indentificarea infractorilor romani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.