O bacterie periculoasa, ce poate provoca meningita, a fost descoperita in laptele praf pentru copii produs de compania franceza Vitagermine si importat de Coreea de Sud, au anuntat autoritatile veterinare de la Seul, precizand ca vor face noi teste, relateaza AFP.

Serviciile veterinare sud-coreene (NVRQS) au detectat urme de enterobacterie sakazaki intr-un lot de 135 de kilograme de lapte praf pentru bebelusi marca Vitagermine, importate luna trecuta si nedistribuite catre clienti, relateaza NewsIn. Aceasta bacterie poate provoca meningita si enterita.

Incepand din decembrie 2007, 1.492 de kilograme de produse Vitagermine au fost exportate catre Coreea de Sud. Dintre acestea, 1.222 de kilograme au fost distribuite in comert.

Dupa descoperirea bacteriei in lotul importat lunea trecuta, autoritatile veterinare au anuntat ca vor face teste si in cazul unui alt lot de 135 de kilograme care a ajuns in Coreea de Sud in 6 februarie, dar si al unora dintre produsele scoase deja la vanzare.

"Majoritatea celor 1.222 de kilograme au fost consumate deja de oamenii care au comandat produsul pe internet", a declarat Na Byeong-Seung, un oficial din serviciile veterinare. Autoritatile au recuperat deocamdata patru cutii, dintre care doua trimise de un client alarmat de anuntarea descoperirii bacteriei.

Rezultatele analizelor vor fi cunoscute spre sfarsitul saptamana viitoare, iar autoritatile sud-coreene ar putea ordona retragerea de pe piata a produselor.

Si in Romania, produse organice ale companiei Vitagermine pot fi comandate pe internet.

In 2008, China a fost zguduita de un scandal privind lapte contaminat cu melamina, care a provocat moartea a sase bebelusi si spitalizarea altor 300.000. Scandalul a afectat reputatia produselor chineze in toata lumea, iar autoritatile chineze au promis ca vor face lumina si vor reforma sistemul de control al lantului alimentar.

UE a interzis la sfarsitul lunii septembrie importurile de anumite produse din China continand lapte praf. In paralel, Bruxelles-ul cerea statelor membre sa instituie "un nivel de control adaptat" pentru produsele chineze care contin lapte si care deja au fost puse in vanzare pe piata europeana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.