Primaria din Strasbourg a lansat saptamana trecuta proiectul privind construirea celui de-al doilea eco-cartier din oras. Edilul se ambitioneaza sa multiplice conceptul pentru a ridica o metropola la inaltimea exigentelor sociale si ecologice de maine.
De la venirea sa in 2008 la carma orasului Strasbourg,­ primarul socialist Roland Ries a transformat promisiunea electorala privind construirea de eco-cartiere in proiecte concrete, potrivit Agentiei France Press. Primul cartier ecologic, denumit “Danube”, va fi instalat in apropierea Rinului.

Termenul de finalizare a acestui cartier durabil, care va dispune de aproximativ 700 de locuinte, este sfarsitul anului 2011. Cel de-al doilea, denumit “Cartierul berariei”, va avea 450 de locuinte. Acesta va fi ridicat la periferia Strasbourgului si va fi gata in 2012. “Noi nu mai avem voie sa construim orasul asa cum o faceam cu zece ani in urma”, a spus Vert Alain­ Jund, reprezentant al primariei insarcinat cu urbanismul, citat de AFP.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.