Un incendiu spectaculos facea ravagii luni seara intr-o cladire in constructie din apropierea viitorului sediu al televiziunii chineze, CCTV, unul dintre turnurile emblematice pentru reinnoirea arhitecturala a Beijingului

Potrivit agentiei China Noua, incendiul s-a declansat intr-un hotel al lantului Mandarin Oriental aflat in constructie, in interiorul unui complex imobiliar neterminat care ar urma sa gazduiasca sediul televiziunii publice chineze CCTV, relateaza NewsIn.

Turnul CCTV, conceput de arhitectul olandez Rem Koolhaas, nu pare amenintat de incendiu, potrivit corespondentului AFP.

Flacari inalte si nori grosi de fum negru se ridicau in estul capitalei chineze, atragand mii de curiosi care faceau fotografii, in vacarmul sirenelor masinilor de pompieri care soseau la fata locului. Politia a restrictionat circulatia in cartierul respectiv.

Complexul este una dintre lucrarile aritecturale de avangarda construite cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Beijing. Despre turnul CCTV s-a scris mult, din cauza conceptului sau indraznet: doua turnuri foarte inalte, inclinate spre interior si conectate intre ele la varf.

Potrivit agentiei China Noua, nu exista informatii despre eventuale victime.
Cauza incendiului nu este cunoscuta pentru moment, dar el intervine la sfarsitul perioadei de festivitati de Anul Nou chinezesc, cand focurile de artificii sunt foarte raspandite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.