Presedintele francez Nicolas Sarkozy este in cadere in sondaje de cateva saptamani si a pierdut cinci puncte din popularitate intr-o luna, ajungand la 41% opinii pozitive, pierzand de asemenea zece puncte in ceea ce priveste sustinerea acordata actiunilor sale impotriva crizei.

Ancheta Viavoice, publicata luni, a fost realizata in perioada 6-7 februarie pe un esantion de 1.014 persoane, dupa o interventie radio a lui Sarkozy joi, dedicata planului sau anticriza, informeaza NewsIn.

In calitate de presedinte, el este creditat cu 41% opinii pozitive, fata de 46% in ianuarie. Opiniile negative sunt in crestere cu 5 puncte, ajungand la 53%, fata de 48% luna trecuta.

In privinta actiunilor sale impotriva crizei, 31% dintre respondenti sunt multumiti, fata de 41% in ianuarie. 66% sunt acum nemultumiti, fata de 56% luna trecuta.

Potrivit anchetei, nici contraplanul de relansare economica prezentat de opozitia socialisa nu convinge si nu este judecat credibil decat de 23% dintre respondenti, 54% respingandu-l.

Nivelul de incredere de care se bucura Sarkozy a scazut cu cinci puncte la 39% in februarie, comparativ cu ianuarie, potrivit unui sondaj CSA, realizat la 4 februarie. Sarkozy a pierdut patru puncte intr-o luna, ajungand la 37%, potrivit barometrului Sofres, publicat la 4 ianuarie.

Popularitatea lui Sarkozy crescuse semnificativ anul trecut, datorita intensei sale activitati pe scena internationala si celor sase luni de presedintie franceza a UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.