O scrisoare cu amenintari teroriste vizand Germania a fost descoperita pe internet, atentatul recent comis la Kabul in apropierea ambasadei germane fiind calificat de aceasta drept un avertisment lansat Berlinului, informeaza NewsIn.
Politia federala (BKA) a confirmat sambata existenta acestei scrisori aparuta "la inceputul saptamanii" pe site-ul Thabaat.net si despre care a scris saptamanalul Focus. BKA considera ca este vorba despre un mesaj autentic al talibanilor.

Scrisoarea a fost publicata in revista online talibana Al Somood, a precizat un purtator de cuvant al politiei. Amenintarea este in curs de evaluare, a mai spus el, refuzand sa dea precizari despre continut.
Potrivit Focus, scrisoarea, redactata in araba, se adreseaza "poporului german si guvernului sau aliat americanilor" si afirma ca atentatul cu cinci morti din 17 ianuarie din fata ambasadei germane de la Kabul a fost "o pedeapsa si un avertisment" pentru germanii implicati militar in Afganistan. Guvernul Angelei Merkel este "vinovat de moartea unor femei si copii", afirma scrisoarea.

De la inceputul lunii ianuarie, patru mesaje video publicate pe internet, apartinand mai multor grupari teroriste printre care Uniunea Jihadului Islamic, au amenintat Germania.

Guvernul german a afirmat in mai multe randuri ca ia foarte in serios amenintarile teroriste la adresa sa. Berlinul considera ca riscul de atentat terorist este ridicat in Germania.

"Aceasta scrisoare confirma ca Germania este in vizorul teroristilor", a apreciat sambata politia.
La sfarsitul lunii ianuarie, autoritatile au avertizat ca riscul unui atentat terorist in Germania este ridicat. "Vedem o paralela cu situatia din Spania" din 2004, cand islamistii au comis atentate chiar inainte de alegeri, pentru a determina autoritatile sa retraga trupele din Irak, a afirmat seful politiei, Joerg Ziercke. Germania va organiza in toamna alegeri legislative.

Ziercke a avertizat in legatura cu riscul reprezentat de tinerii de origine germana convertiti la islamismul radical. "Ei cunosc societatea germana, sunt bine integrati", a spus el, precizand ca acestia figureaza in multe cazuri printre cei mai periculosi extremisti.

Zeci de astfel de tineri sunt in prezent antrenati in tabere extremiste din Pakistan sau Afganistan, potrivit autoritatilor.

Seful Biroului pentru protectia Constitutiei, organism responsabil pentru securitatea interna, Heinz Fromm a spus ca amenintarile recente arata ca "sunt in pregatire atentate impotriva Germaniei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.