Bilantul incendiilor de vegetatie din Australia a crescut la 65 de morti si ar putea sa agraveze in continuare, a anuntat duminica politia, citata de Reuters.
Bilantul anuntat anterior de autoritati era de 49 de morti. Vantul violent a intensificat peste 50 de incendii care au traversat trei state din sud-estul tarii, unde temperatura a ajuns si la 46 de grade Celsius, din cauza unui val de canicula care traverseaza regiunea, informeaza NewsIn.

Premierul australian Kevin Rudd a calificat incendiile drept "infernul in toata puterea lui".
Mai multe incendii par sa fi fost declansate voluntar, dintre acestea noua dintre cele din statul Victoria. Autoritatile australiene au promis ca ii vor pedepsi sever pe cei responsabili.

Cel mai violent dintre incendii s-a declansat la 80 de kilometri nord de Melbourne, la Kilmore Est, si a traversat o distanta de 30 de kilometri spre est, afectand oraselele Wandong, Stratheven si Kinglake.

Incendiile intervin pe fondul unui val de caldura fara precedent ce afecteaza de 15 zile Australia. Melbourne (sud-est) a inregistrat sambata un nou record de caldura pentru luna februarie, cu 46,4 grade la pranz.
Cele mai recente incendii de vegetatie grave din Australia datau din 1983 si s-au soldat cu moartea a 75 de persoane in Victoria si sudul Australiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.