Ucraina este satisfacuta de "compromisul intelept" privind delimitarea platoului continental din Marea Neagra, a declarat co-agentul Oleksandr Kupcisin dupa aflarea deciziei Curtii Internationale de Justitie, subliniind ca "acum nu mai exista puncte contradictorii intre Romania si Ucraina".

Ucraina este satisfacuta de compromisul intelept al CIJ si ambele parti sunt obligate sa respecte aceasta decizie si sa ia toate masurile necesare pentru a implementa aceasta decizie", a spus fostul ambasador al Ucrainei la Haga, Oleksandr Kupcisin, care a fost pe durata procesului co-agent al Ucrainei la Curtea Internationala de Justitie de la Haga.

Totusi, intrebat daca Ucraina este satisfacuta de rezultat, oficialul ucrainean a dat un raspuns evaziv. "Suntem satisfacuti ca suntem parte la rezolvarea civilizata a acestei dispute. De acum nu mai exista puncte contradictorii intre Romania si Ucraina", a spus acesta, potrivit NewsIn.

De asemenea, Kupcisin a fost pus in incurcatura cand a fost intrebat de presa din Romania cine a castigat. "Nimeni. Toata lumea. De fapt, toata lumea si nimeni...", a raspuns co-agentul ucrainean.

Kupcisin a refuzat sa se pronunte cu claritate si in ceea ce priveste hidrocarburile. "Expertii studiaza aceasta problema acum si nu va pot spune acum detaliile. Bineinteles ca exista resurse in zona. Ceea ce va pot spune acum este ca ambele parti sunt satisfacute", a mai spus oficialul ucrainean.

Potrivit ministrului roman de externe Cristian Diaconescu, Romania ar putea propune Ucrainei exploatarea in comun a hidrocarburilor din zona.



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.