Grevele din Hexagon au afectat si ego-ul liderului de la Elysee. Mai multi oficiali de rang inalt din politia franceza au fost inlaturati din functii pentru ca ar fi permis protestatarilor sa scandeze impotriva lui Nicolas Sarkozy.

Nicolas Sarkozy este acuzat ca se comporta in politica interna asemenea liderilor de la Kremlin Foto: EPA
Publicitate

Seful politiei si cel mai vechi oficial din politia franceza din departamentul Manche, Normandia, au fost inlaturati din functii de catre politicienii locali, deranjati de faptul ca acestia nu ar fi intervenit in momentul in care un discurs al presedintelui Nicolas Sarkozy a fost marcat de fluieraturile unei parti a publicului.

Discursul in cauza a avut loc la inceputul acestui an, in localitatea Saint-Lô. “Crima” de care se fac vinovati liderii din politia locala este aceea de a nu fi intervenit dur impotriva manifestantilor care au deranjat discursul sefului statului francez, scrie “The Independent”. Sarkozy personal a fost deranjat de faptul ca protestatarii au putut sa se apropie foarte mult de el, astfel incat el a putut auzi toate “jignirile”.

Victime “colaterale”

Prima victima a fost chiar prefectul departamentului Manche, Jean Charbonniaud, care a fost inlaturat din functie. Destituirile nu s-au oprit insa la Charbonniaud. Urmatoarea victima a fost seful politiei din Manche, Philippe Bourgarde.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.