Serbia va bloca orice tentativa de aderare a Kosovo la Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa, a declarat luni ministrul de externe, Vuk Jeremici, relateaza AFP.
"Serbia nu va sustine niciodata si in nicio circumstanta o aderare a Kosovo" la OSCE, a spus el, dupa o intilnire cu omologul sau grec, Dora Bakoyannis, a carei tara asigura anul acesta presedintia OSCE, conform NewsIn.

"OSCE lucreaza in baza principiului de deplin consens intre cele 56 state membre", a spus ministrul elen. "OSCE este unul dintre forumurile diplomatice cele mai importante, unde Serbia vrea sa-si demonstreze determinarea de a-si apara integritatea teritoriala si suveranitatea". a subliniat ministrul elen.

Kosovo si-a proclamat independenta la 17 februarie 2008 si ea a fost recunoscuta de 54 de tari, printre care SUA si majoritatea statelor din UE. Grecia face parte dintre tarile care nu au recunoscut Kosovo, alaturi de Spania, Cipru, Romania si Slovacia.

Serbia a obtinut de la Adunarea generala a ONU ca instanta Curtea Internationala de Justitie sa se pronunte asupra legalitatii independentei Kosovo si este decisa sa impiedice recunoasterea acesteia de catre organizatiile internationale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.