Oficialul de la Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati (UNHCR) rapit luni de un grup de persoane inarmate la Quetta, in sudul Pakistanului, este american, potrivit politiei si unor surse diplomatice citate de AFP

"Este un american, il cheama John Solecki", a declarat un ofiter de politie din Quetta, Khalid Masood, citat de NewsIn. "Este un responsabil din biroul UNHCR din Quetta, iar numele sau este, intr-adevar, John Solecki", a confirmat un purtator de cuvant al ONU la Islamabad, Ishrat Rizvi, care nu a precizat, insa, si nationalitatea acestuia.

Mai multi diplomati de la Islamabad, sub acoperirea anonimatului, au confirmat de asemenea ca persoana rapita este un american.

Masina sa a fost prinsa intr-o ambuscada luni dimineata, iar soferul sau a fost ucis, a anuntat politia.

Un grup de persoane inarmate l-au impuscat pe soferul oficialului ONU, inainte de a-l rapi. Oficialul ONU se indrepta spre biroul sau, cand vehiculul i-a fost interceptat.

"Agresorii l-au luat cu ei, dupa ce i-au impuscat soferul", a declarat un oficial din politia locala, precizand ca soferul a murit la spital.

Rapirea nu a fost revendicata pentru moment, iar un purtator de cuvant al ONU la Islamabad a declarat ca se cunosc foarte putine detalii despre incident.

Rapirile au devenit mai numeroase in Pakistan in ultimul an, in special in zonele de nord-vest de la granita cu Afganistanul, unde militantii islamisti au rapit mai multi straini.

Se crede ca militantii talibani sunt responsabili pentru rapirea unui inginer chinez, a unui polonez, cat si a doi diplomati afgani. Toti patru au fost rapiti in nord-vest, in urma cu cateva luni, si sunt inca in captivitate.

Quetta este capitala provinciei Baluchistan, de la granitele cu Afganistanul si Iranul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.