Papa Benedict al XVI-lea si-a exprimat miercuri "solidaritatea" cu evreii si a condamnat negarea Holocaustului, dupa declaratiile unui episcop traditionalist care a negat existenta camerelor de gazare.
In conditiile in care declaratiile episcopului Richard Wiliamson, care a negat existenta canmerelor de gazare si a spus ca Holocaustul s-a soldat cu "200.000-300.000 de morti", au provocat indignare in intreaga lume, Papa si-a exprimat "deplina si indiscutabila solidaritate" cu evreii. El a reamintit ca s-a dus de mai multe ori la Auschwitz, "unul dintre lagarele unde au fost masacrati milioane de evrei, victime nevinovate, de catre ura rasiala si religioasa oarba".

"Holocaustul trebuie sa fie pentru toti un avertisment impotriva uitarii, negarii", a adaugat Papa, in incheierea audientei generale saptamanale, dar fara sa faca vreo referire directa la declaratiile lui Richard Williamson.

Papa a subliniat miercuri ca gestul sau fata de episcopii excomunicati in 1988 de Papa Ioan Paul al II-lea se inscrie in angajamentul pontificatului sau de a actiona pentru unitatea tuturor crestinilor.

"Doresc ca gestul meu sa fie urmat de angajamentul lor de a face pasii necesari deplinei lor comuniuni cu Biserica" recunoscand "autoritatea Papei si a conciliului Vatican II", a spus Suveranul Pontif.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.