Doua persoane au murit si sapte au fost ranite, printre care o adolescenta franceza, intr-un atac ce a vizat un grup de liceeni straini in weekend, in Oregon, a anuntat luni o sursa din politie, citata de AFP.
Un grup de tineri care participau la un program scolar al Rotary Club se afla in fata unui bar din Portland cand o persoana a deschis focul sambata seara, a declarat purtatoarea de cuvant a politiei locale, Mary Wheat, intr-o conferinta de presa.

Potrivit lui Wheat, doua tinere, dintre care o americana in varsta de 16 ani, au fost omorate. Cealalta victima este o adolescenta din Peru in varsta de 17 ani, a precizat consulul peruan la Seattle, Manuel Velasquez.

Printre cele sapte persoane ranite se numara o adolescenta din Franta in varsta de 16 ani, a anuntat, la randul sau, purtatorul de cuvant al consulatului Frantei la San Francisco, Jacques Noray. "A fost ranita insa destul de usor, la picior, si a iesit din spital", a declarat Noray. "A mai fost un francez (in grup - n.red.), insa acesta nu a fost atins", a adaugat el, precizand ca Ministerul de Externe este in contact cu familia victimei.

Wheat nu a dat detalii cu privire la tarile de origine ale celorlalte victime, insa, potrivit cotidianului local The Oregonian, din grup mai faceau parte italieni, taiwanezi, ecuadorieni si guatemalezi.

Presupusul atacator, un barbat in varsta de 24 de ani, a incercat sa se sinucida tragandu-si un glont in cap si a fost internat in stare grava, potrivit politiei, care incearca sa stabileasca motivul atacului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.