George W. Bush a urmat o traditie bine inradacinata la Casa Alba la predarea prerogativelor prezidentiale si inainte sa plece i-a lasat in Biroul Oval un biletel succesorului sau Barack Obama, a anuntat marti purtatoarea sa de cuvant, Dana Perino, informeaza AFP.

Perino nu a precizat continutul mesajului pe care Bush l-a lasat in sertarul de sus al celebrului birou "Resolute" din Biroul Oval, asa cum Bill Clinton a facut atunci cand i-a cedat locul lui Bush la Casa Alba in 2000 si asa cum George Bush tatal, la randul sau, procedase in cazul lui Clinton, relateaza NewsIn.

Purtatoarea de cuvant a spus doar ca mesajul este similar cu cele transmise de George W. Bush de la alegerea istorica a lui Obama - ca "un nou capitol extraordinar" se va deschide pentru Obama, caruia i-a transmis cele mai bune urari de reusita.

Mesajul lui Ronald Reagan catre George H. W. Bush a sunat astfel: "Nu lasati curcanii sa va doboare!". La Casa Alba exista traditia ca presedintele sa "gratieze" un curcan de Ziua Recunostintei.

Bush ii va primi pe Obama si pe viitorul vicepresedinte Joe Biden si va lua cafeaua cu ei la Casa Alba marti dimineata. Apoi, Bush il va insoti pe Obama la Capitoliu pentru depunerea juramantului inainte de a pleca spre Texas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.