Intalnirea premierilor rus si ucrainean Vladimir Putin si Iulia Timosenko, pe tema crizei gazului, a inceput sambata la Moscova, transmite NewsIn

Reuniunea fusese programata sa inceapa mai devreme, dar a fost amanata din motive care nu au fost facute publice.

Vladimir Putin, care urma sa revina dintr-o calatorie de doua zile in Germania, urmeaza sa discute la sediul Guvernului cu Timosenko, care plecase in cursul diminetii de la Kiev pentru o "vizita de lucru" in capitala rusa.

Presedintele companiei de stat Gazprom, Aleksei Miller, si omologul sau de la grupul ucrainean Naftogaz Oleg Dubina vor lua, de asemenea, parte la negocieri, potrivit agentiilor care citeaza serviciul de presa al Guvernului. La reuniune vor fi prezenti si alti oficiali rusi si ucraineni.

Un intens balet diplomatic este prevazut sambata la Moscova, in incercarea de a pune capat "razboiului gazului" care afecteaza Europa pentru a doua saptamana la rand, punctul culminant fiind intalnirea premierilor rus Vladimir Putin si ucrainean Iulia Timosenko. Insa detaliile reuniunilor prevazute nu sunt cunoscute. Jurnalistii au primit acreditari, dar nu se stie pentru ce evenimente.

Ucraienii continuau sa impiedice sambata tranzitul gazului rusesc pe teritoriul lor, a acuzat Gazprom, ca in fiecare zi incepand de marti, cand a avut loc o tentativa esuata de reluare a aprovizionarii europenilor, sistata din 7 ianuarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.