Scriitorul britanic John Mortimer, creatorul celebrului personaj Rumpole, a decedat, la 85 de ani, dupa o lunga boala, anunta BBC.
John Mortimer si-a inceput cariera ca avocat, in 1940 si apoi a devenit unul dintre cei mai prolifici scriitori si scenaristi, potrivit NewsIn.

Prima sa piesa radiofonica a fost difuzata in 1957, iar mai tarziu a scris o adaptare pentru televiziune a romanului "Cider With Rosie" a lui Laurie Lee.

John Mortimer a adaptat pentru televiziune si romanul sau care a devenit best-seller "Summer's Lease" si a facut scenariul pentru serialul TV "Brideshead Revisited". De asemenea, a scris scenariul filmului "Ceai cu Mussolini", regizat de Franco Zefirelli in 1999.

Pentru cateva decenii, Mortimer a combinat cariera de avocat cu cea de dramaturg si a transpus in munca sa chiar propria viata. Un exemplu in acest sens este "A Voyage Round My Father", un portret al tatalui sau orb, drama care a fost transpusa la radio, TV si pe scenele londoneze.

Scriitorul britanic, tatal actritei Emily Mortimer, a fost innobilat in 1998. Celebrul personaj Rumpole are originile intr-o piesa scrisa de Mortimer si difuzata de BBC in 1968 - "Infidelity Took Place". Interesantul avocat a fost personaj principal in mai multe romane cu tema politista ale lui Mortimer. Pornind de la acest personaj, televiziunea Thames a produs serialul "Rumpole of the Bailey", in sapte serii, intre anii 1978 si 1992.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.