Mai mult de 300 copii se afla printre sutele de palestinieni ucisi in ofensiva israeliana.

Socul razboiului din Fasia Gaza se rasfrange asupra copiilor, sustine Fundatia Natiunilor Unite pentru Copii (UNICEF). Mai mult de 300 de copii au fost ucisi si mai multe sute au fost raniti pana in prezent, in asaltul aerian si terestru cu care Israelul se incapataneaza sa continue.

"In fiecare zi tot mai multi copii sunt raniti, trupurile lor firave sunt ranite, vietile lor tinere sunt distruse. Acest lucru este tragic, inacceptabil," a declarat intre-o conferinta de presa, Ann Veneman, directorul executiv al Unicef. "Copiii suporta socul unui conflict care nu este al lor. Cu cat luptele ating zonele urbane puternic populate, impactul armelor letale va fi o sarcina mult prea mare pentru umerii firavi ai copiilor."

Traume psihologice

Veneman a declarat ca razboiul din Gaza si rezultatele varsarii de sange ar putea cauza copiilor, traume psihologice pe termen lung. "In cazul crizei din Gaza, familiile si copiii lor nu au unde sa fuga, nu exista nici un refugiu. Sentimentul de a fi prins intr-o capcana inchisa este stanjenitor pentru adulti chiar si pe timp de pace. Imaginativa ce trece apoi prin mintea unui copil care este prins intro astfel de violenta neinduplecata."

Israelul a declarat ca incearca sa reduca la minim pierderile de vieti printre civili, deoarece tinta lor o reprezinta luptatorii Hamas si infrstructura lor, dar copiii palestinieni raman tinta straduintelor si a experimentelor.

"L-am vazut pe soldat in picioare langa magazin. M-am uitat spre mama si apoi a tras de mine. Un glonte mi-a ranit mana iar celalalt mi-a intrat prin spate si mi-a iesit prin stomac," Samar, o copila care se vindeca intr-un spital din Gaza, le-a spus celor de la Al Jazeera.

"Nu avem nimic de a face cu asta, noi nu avem rachete de foc, nu stim despre ce este acest razboi," urla Amal, o alta tanara din spital.

Mai mult de 40.000 de femei insarcinate si copiii lor nenascuti sunt in pericol, pentru ca spitalele
supraaglomerate din Gaza sunt in imposibilitatea de a le gazdui.

UNICEF reuseste cu greu sa ajute copiii din Gaza

Bloggeri de razboi


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.