Criza gazului va avea "consecinte politice" asupra relatiilor Uniunii Europene cu Rusia si Ucraina, daca nu se va rezolva rapid, a avertizat miercuri vicepremierul ceh Alexandr Vondra, a carui tara detine presedintia UE, relateaza AFP.

"Timpul preseaza si trebuie sa avem rezultate" din partea Moscovei si Kievului, pentru a permite reluarea livrarilor, a declarat Vondra in Parlamentul European, potrivit NewsIn.

"Daca nu obtinem rezultate, acest lucru va avea, in mod inevitabil, consecinte politice asupra relatiilor noastre cu cele doua tari", a adaugat el, fara sa precizeze care ar putea fi aceste consecinte.

UE a inceput anul trecut dificile negocieri cu Rusia pentru un parteneriat aprofundat. Cu Ucraina, UE a inceput in septembrie negocieri pentru un "acord de asociere".

Un inalt oficial al Comisiei declarase miercuri ca cele doua serii de negocieri nu sunt puse sub semnul intrebarii de actualul conflict.

Tot miercuri, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso avertizase cele doua parti implicate in conflict ca risca actiuni in justitie din partea companiilor europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.