Fostul presedinte ceh Vaclav Havel, in varsta de 72 de ani, spitalizat luni cu probleme respiratorii, este in stare grava, dar stabila, iar "viata sa nu este in pericol pentru moment", au declarat miercuri medicii sai, citati de AFP.

"In acest moment, starea sa este stabilizata, deci viata nu ii este direct amenintata pentru moment", a subliniat unul dintre specialistii de la spitalul Motol, potrivit NewsIn.

"Ne temem de avansarea inflamatiei pulmonare, ale carei consecinte risca sa fie foarte nefaste", a adaugat totusi medicul, precizand ca Havel respira cu ajutorul unei masti de oxigen.

Un consiliu medical format din zece specialisti urmareste evolutia sanatatii fostului presedinte. Pentru moment, acest consiliu a exclus pentru moment orice afectiune de tip "oncologic".

Purtatoarea de cuvant a lui Havel, Sabina Tancevova, a spus anterior ca acesta sufera de "o problema inflamatorie".

O pneumonie netratata corespunzator si cancerul la plamani sunt la originea numeroaselor probleme de sanatate ale lui Havel, care au necesitat spitalizari succesive dupa alegerea sa la conducerea Cehoslovaciei, in 1989, apoi la conducerea Cehiei, in 1993.

Havel, care obisnuia sa fumeze, a fost operat in decembrie 1996, avand cancer la plamanul drept. In afara de o bronsita cronica, el sufera si de probleme cardiace.

In 1998, a fost de doua ori pe punctul de a muri: in aprilie a suferit in extremis o interventie chirurgicala in urma unei perforari intestinale, apoi in august a avut o criza cardiaca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.