Tabloul "Dans la Prairie", pictat de Claude Monet in 1877, estimat la 15 milioane de lire sterline, va fi scos la licitatie in februarie de celebra casa Christie's, potrivit informatiilor furnizate NewsIn de reprezentantii acesteia

La vanzarea programata pe 4 februarie vor fi scoase la licitatie 47 de lucrari impresioniste si de arta moderna ce includ opere ale pictorilor Claude Monet, Amedeo Modigliani, Kees van Dongen, Henri de Toulouse-Lautrec, Henri Matisse, Pablo Picasso, Gustav Klimt, Pierre-August Renoir si Paul Gauguin.

Tablourile vor fi mai intai prezentate in cadrul unei expozitii, la sediul casei de licitatii, incepand cu 12 ianuarie.

"Multe dintre aceste lucrari apar la licitatie pentru prima oara in ultimii ani si toate au un farmec fara varsta pentru colectionari, care continua sa fie atrasi de ele. Suntem, de asemenea, incantati sa oferim spre licitatie o colectie europeana de sase picturi impresioniste, printre care si doua opere din 1870 ale lui Claude Monet", a precizat Giovanna Bertazzoni, director al sectiei de Arta moderna si impresionista a casei Christie's.

Organizatorii licitatiei se asteapta ca din vanzarea tablourilor sa stranga 60 de milioane de lire. Expozitia este condusa de un colectionar european, cu 6 tablouri, inclusiv "Dans la Prairie", pictat in 1876 de Claude Monet, care are o valoare de vanzare estimata la 15 milioane de lire. Tabloul a fost pictat de Claude Monet in Argenteuil, unde acesta a locuit intre 1871 si 1878 si o infatisaza pe sotia pictorului, Camille, intinsa pe o pajiste de flori si citind o carte.

In cadrul aceleiasi licitatii vor mai fi scoase la vanzare tablouri precum "Les couturi?res" (Edouard Vuillard, 1890), in valoare estimata de 5,5 - 7,5 milioane de lire, "L'abandon" (Henri de Toulouse-Lautrec, 1895), estimat la 5-7 milioane de lire, "Les deux filles" - un dublu portret rar realizat de Amedeo Modigliani, in valoare de 3,5-5,5 milioane de dolari sau "La Promenade d'Argenteuil", tablou pictat de Claude Monet in 1872, a carui valoare este estimata la 3,5-5 milioane de lire.

La licitatie vor mai fi prezentate lucrari ale pictorilor Kees van Dongen, Henri Matisse, Pablo Picasso, Gustav Klimt, Pierre-August Renoir, Paul Gauguin si Henry Moore.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.