Expertii in domeniul energetic din cele 27 de state membre UE au propus, la sfarsitul saptamanii trecute, cresterea productiei de gaz in Norvegia, Marea Britanie, Romania si Polonia, pentru a compensa intreruperea livrarilor de gaze rusesti catre Europa, a anuntat Comisia Europeana, citata de AFP si preluata de Mediafax.
Expertii au intocmit o lista cu "masuri posibile" pentru a ajuta tarile cele mai afectate de criza gazelor, care vor fi discutate astazi, in cadrul unei reuniuni extraordinare a ministrilor Energiei din cadrul UE. "Cresterea productiei este posibila. De la inceputul crizei noi am suplimentat-o, oricum, cu 1-1,5 milioane metri cubi pe zi, dar nu putem suplini total lipsa importurilor din Rusia", a spus directorul general adjunct al producatorului roman Romgaz, Lucian Stancu. El a adaugat ca, dupa operarea acestor majorari, productia ar mai putea creste cu maxim 0,5-1 milion metri cubi de gaze pe zi. (G.M.)

Subsecretarul de stat in Ministerul Sanatatii Raed Arafat a declarat, sambata, la Targu Mures, ca noul ministru va continua reforma in sistemul de urgenta. "Avem promisiunea clara din partea ministrului Sanatatii, a Guvernului, din partea tuturor ca va fi pastrata continuitatea in dezvoltarea sistemului de urgenta. Mai mult, in actualul program de guvernare este mentionata clar partea cu extinderea SMURD pe plan national. Nu cred ca vor fi alte probleme decat cele corelate cu criza economica, care ar putea incetini procesul. Insa avem tot sprijinul pentru a nu intrerupe reforma in Urgenta", a spus Arafat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.