Armata americana si-a cerut scuze miercuri ca a trimis 7.000 de scrisori gresite care incepeau cu "Draga John Doe", rudelor unor soldati ucisi in Irak si Afganistan.

Persoanele neidentificate sunt de obicei numite in Statele Unite "John Doe" sau "Jane Doe", dupa caz. Scrisorile, printate de un contractant si expediate in luna decembrie, aveau scopul de a informa familiile victimelor despre organizatii care le ofera asistenta celor care si-au pierdut rude in operatiunile derulate in cele doua zone de conflict. Armata a declarat ca scrisorile ar fi trebuit sa contina destinatari precisi, nu sa fie un mesaj catre o persoana anonima si a dat vina pe o greseala de printare.

Generalul George Casey, seful de personal al armatei, va trimite in numele sau cate o scrisoare fiecarei persoane care a primit corespondenta nepotrivita, arata NewsIn.

Centrul pentru Raniti si Victime din cadrul Comandamentului pentru Resurse Umane al Armatei americane, care a trimis scrisorile, si-a cerut scuze oficial. "Nu exista cuvinte adecvate pentru a ne cere scuze pentru aceasta greseala sau pentru durerea pe care a provocat-o", a declarat generalul de brigada Reuben Jones, generalul adjunct al armatei. "Este important faptul ca obiectivul initial al scrisorii nu s-a pierdut. Organizatiile metionate se dedica aducerii unui omagiu celor dragi si recunoasterii sacrificiului lor", a adaugat Jones.

Aproximativ 4.224 de militari americani au murit in Irak din martie 2003 si alti 627 au murit in operatiunea Enduring Freedom, care cuprinde actiuni in Afganistan si in alte state din Africa, Asia si Orientul Mijlociu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.