Focarul de holera din Zimbabwe izbucneste din nou, de data aceasta cu mai mult de 1.000 de cazuri raportate intr-o singura zi

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, focarul dovedea recent semne de incetinire, dar acum este din nou in crestere. Numai ieri au fost raportate 1080 de noi infectii, pentru 21 de oameni boala dovedindu-se fatala.

Holera a facut peste 1700 de morti de la inceputul focarului in August anul trecut, de atunci inregistrandu-se peste 35000 de infectii in toata tara. Raspandirea rapida a bolii a fost pusa pe seama colapsului sistemului de sanatate si al infrastructurii de canalizare din Zimbabwe.

Grupuri care militeaza pentru drepturile omului sustin ca aceasta criza umanitara este agravata din cauza refuzului presedintelui Zimbabwe, Robert Mugabe, de a confirma amploarea problemei. Luna trecuta, Mugabe declara ca focarul de holera este folosit ca un pretext de catre puterile occidentale, cum ar fi Marea Britanie, pentru a invada Zimbabwe si a-l inlatura de la putere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.