Ambasadorul la Bucuresti al Israelului si cel al Autoritatii Nationale Palestiniene justifica actiunile celor doua parti.
Ambasadorul palestinian la Bucuresti, Ahmed Abdul-Salam Hassan Majdalani, a declarat pentru Cotidianul ca razboiul din Fasia Gaza este principalul obiectiv al guvernului israelian in perspectiva alegerilor electorale din februarie. „Israelienii vor sa profite de ultimele saptamani de mandat ale administratiei Bush in SUA ca sa regleze o disputa electorala atacandu-i pe palestinieni. Ei vor sa distruga cat mai mult inainte ca Obama sa preia mandatul de presedinte al SUA“, spune Majdalani. Intrebat de ce totusi Hamas continua sa lanseze rachete spre teritoriile israeliene, in contextul in care o riposta era previzibila, ambasadorul palestinian s-a eschivat diplomatic: „Rachetele Hamas nu se pot compara cu rachetele israeliene. Razboiul a fost o decizie politica a guvernului israelian“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.