Familia Obama a ales sa locuiasca, incepand de duminica si pana ce se va muta la Casa Alba, la unul dintre cele mai faimoase hoteluri din Washington, Hay-Adams, despre care legendele spun ca este bantuit.

Inaugurat in 1928, hotelul este situat la o distanta de cateva zeci de metri de Casa Alba, in centrul capitalei americane. Are 145 de camere, dintre care 20 de apartamente, care costa intre 395 si 6.000 de dolari pe noapte. Toate camerele au bai din marmura, trei telefoane, un termostat digital pentru reglarea temperaturii si un sistem audio integrat in cada. Cele mai luxoase au seminee si balcoane cu vedere spre viitorul loc de munca al presedintelui ales, Barack Obama.

Hotelul, unde se folosesc lenjerii de pat si prosoape fabricate in Italia, le ofera perne hipoalergice clientilor care sufera de astm, cum este cazul Maliei Obama, fiica cea mare, in varsta de zece ani, a cuplului prezidential.

Numele Hay-Adams vine de la personalitatile care au locuit in acest hotel: John Hay, asistentul personal al presedintelui Abraham Lincoln si apoi secretar de stat, si Henry Adams, scriitor si urmas al presedintilor americani John Adams si John Quincy Adams.

Potrivit unei legende, hotelul este bantuit de sotia lui Henry Adams, Marian "Clover" Adams, care, suferind de depresie, s-a sinucis in 1885. Fantoma ar vizita luxoasa cladire in fiecare luna decembrie, in preajma zilei in care a murit.

Membrii personalul de la Hay-Adams sustin ca au vazut usi de la camere deschizandu-se si inchizandu-se fara explicatie sau radiouri care incep brusc sa functioneze brusc. Unii dau asigurari ca au auzit pe scari femeia plangand sau o voce soptindu-le uneori femeilor de serviciu: "Ce vreti?".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.