"Miliardarii cei mai afectati sunt cei care, pierzandu-si capul, au luat credite de la banci pentru a cumpara concurentii si activele lor in lumea intreaga. Traiau peste posibilitatile lor", potrivit ziarului.
Potrivit articolului "Nu mai exista oligarhi", Oleg Deripaska, considerat cel mai bogat om din Rusia, a vazut cum averea i-a scazut de la 28 la 7,2 miliarde de dolari.
Cel mai cunoscut miliardar rus si proprietarul clubului de fotbal Chelsea, Roman Abramovici, are acum 3,3 miliarde de dolari, fata de 23,5 miliarde cu sase luni in urma.
Oamenii de afaceri rusi si-au finantat cresterea in ultimii ani prin indatorare, in timp ce marea parte a averilor lor era calculata in functie de pretul actiunilor din societatile pe care le aveau.
Degringolada de la Bursele mondiale, caderea pretului la materiile prime si dificultatile de platire a datoriilor intr-o lume in criza de lichiditati au dus la prabusirea averilor ruse in ultimele luni.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Rezultate financiare ING Bank: chiar dacă inflația a crescut, banca a dat mai...
Sursa: futurebanking.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Musaca de cartofi: rețeta tradițională românească cu un gust desăvârșit
Sursa: garbo.ro
-
GALERIE FOTO | Ford a prezentat la Craiova noul Puma Gen-E. Cât va costa...
Sursa: wall-street.ro
-
Ce spune Dana Budeanu despre Călin Georgescu și Cristela: Voi nu realizați că...
Sursa: kudika.ro