Acuzatiile formulate de Parchetul rus, potrivit carora Georgia a comis acte de genocid impotriva locuitorilor din provincia rebela Osetia de Sud sunt "minciuni cinice", a afirmat ambasadorul georgian la ONU, Aleksandr Lomaia.

"Rusia a vorbit lumii intregi despre mii de civili ucisi de armata georgiana in Osetia de Sud. Afirmatiile procurorului rus sunt noi minciuni cinice", a declarat Lomaia, potrivit NewsIn.

"Nu este nimic altceva decat o campanie de propaganda a Kremlinului", a adaugat el.

Parchetul rus, care a prezentat marti primele rezultate ale anchetei sale privind conflictul din luna august, a afirmat ca 162 de civili oseti au fost ucisi de fortele georgiene. Seful comisiei de ancheta, Aleksandr Bastrikin, a dat asigurari ca aceasta ancheta dovedeste ca Georgia a organizat un "genocid" in provincia rebela.

"Osetii reprezinta o parte integranta a societatii georgiene, ei joaca un rol important in viata sociala si politica si ocupa posturi importante in Guvern", a subliniat ambasadorul georgian.

Potrivit lui Lomaia, Georgia a fost prima care a cerut o ancheta internationala privind conflictul si coopereaza strans cu misiunea Uniunii Europene care investigheaza conflictul.

Georgia a incercat la inceputul lunii august sa preia cu forta controlul asupra provinciei sale rebele Osetia de Sud. Armata rusa a intervenit masiv, invadand o parte din teritoriul georgian.

Tbilisi acuza la randul sau osetii si rusii ca au organizat operatiuni de epurare etnica impotriva georgienilor din Osetia de Sud si Abhazia, alta provincie rebela georgiana.

Rusia a recunoscut intre timp independenta celor doua regiuni, care erau independente de facto fata de Georgia inca de la inceputul anilor '90.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.