"Numarul persoanelor care si-au pierdut viata in exercitiul functiunii", de la inceputul anului, este de 427, a anuntat ministerul pe site-ul sau, www.mil.ru. Peste jumatate dintre acestia, 215 soldati, s-au sinucis, in timp ce alti 195 au fost victime ale accidentelor, relateaza NewsIn.

Bilantul publicat de minister nu precizeaza insa cati militari au fost ucisi in lupte, in special in Caucazul rus.
Armata rusa are o reputatie proasta atat din cauza conditiilor dificile in care traiesc soldatii, cat si din cauza relelor tratamente aplicate in mod traditional tinerilor recruti de catre camarazii lor mai vechi. Au existat cazuri in care soldati s-au sinucis din cauza acestor tratamente.

In 2007, 341 de persoane din armarata rusa, adica echivalentul unui batalion, s-au sinucis, a anuntat in mai 2008 procurorul militar Serghei Fridinski. Cifrele date publicitatii de Fridinski au fost mult mai mari decat bilantul oficial al sinuciderilor, publicat de Ministerul Apararii la inceputul anului.

Pe de alta parte, fortele ruse au inregistrat in continuare pierderi in Cecenia (Caucaz), unde gherila separatista este inca activa, desi operatiunile Moscovei impotriva republicii rebele, lansata la sfarsitul anului 1999, s-a incheiat oficial.