"Nu vom ramane cu bratele incrucisate in fata agresiunii israeliene. Este dreptul nostru, ca popor ocupat, sa ne aparam si sa luptam impotriva ocupatiei cu toate mijloacele posibile, inclusiv prin operatiuni sinucigase", a afirmat Ayman Taha, un lider Hamas, relateaza NewsIN.

"Rezistenta prin toate mijloacele este un drept legitim in fata ocupatiei si continuarii agresiunilor. Dispunem de toate mijloacele, inclusiv de operatiuni sinucigase", a adaugat el.

Un armistitiu intre Israel si Hamas a expirat vineri, riscand sa declanseze noi tensiuni, dupa sase luni de calm relativ in si in jurul Fasiei Gaza. Armistitiul fusese obtinut cu ajutorul unei medieri egiptene.
Numerosi oficiali israelieni au amenintat ca vor relansa operatiunile de anvergura in acest teritoriu palestinian, daca tirurile cu rachete impotriva Israelului se intensifica.

Liderul partidului de centru Kadima aflat la putere, ministrul de externe Tzipi Livni, a mers pana la a pleda pentru inlaturarea controlului Hamas asupra Fasiei Gaza. "Israelul trebuie sa inlature Hamas de la putere, iar un guvern condus de mine o va face", a continuat ea.