Ambasada Statelor Unite din Cipru a primit un plic care contine un praf suspect, au anuntat surse din politie si pompieri, precizand ca fortele de ordine se afla la fata locului

"Exista informatii potrivit caruia un plic, ce contine praf suspect, a fost trimis ambasadei", a declarat o purtatoare de cuvant a politiei.

"Pompierii au luat plicul, care a fost trimis serviciilor sanitare pentru teste", a declarat o purtatoare de cuvant a pompierilor. Plicul a fost considerat suspect de personalul ambasadei, a adaugat el.
Acesta a fost sigilat, iar autoritatile nu stiu ce contine exact, dar unele parti din ambasada au fost dezinfectate, potrivit purtatoarei de cuvant.

Un martor citat de Reuters a afirmat ca mai multe masini de pompieri se afla in curtea ambasadei americane din Nicosia. "Unii (pompieri - n.red.) poarta costume de protectie speciale", a adaugat el.
Ambasada nu a comentat informatiile.

Saptamana trecuta, 15 ambasade americane, inclusiv cea din Romania, au primit plicuri continand un praf alb despre care analizele au aratat ca nu contine substante toxice.

FBI a anuntat intr-un comunicat ca scrisorile catre ambasade si plicuri similare trimise la birourile a peste 40 de guvernatori din Statele Unite incepand din 8 decembrie au fost expediate toate din Texas.
In octombrie, mai multe scrisori, unele continand un praf alb suspect, au fost trimise birourilor bancii Chase si altor doua institutii financiare din mai multe state, dar si la redactia cotidianului New York Times. Scrisorile trimise institutiilor financiare erau amenintatoare, potrivit FBI. "Este vremea sa platiti", suna amenintarea.

Statele Unite sunt in alerta din cauza scrisorilor de acest gen din 2001, cand plicuri cu antrax au fost trimise unor redactii de presa si congresmeni, provocand moartea a cinci persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.